Trouwpak Kopen? Enkele tips voor het kopen van een trouwpak

Plannen om binnenkort in het huwelijksboot te stappen?

1. Denk vooral aan jezelf

Het is natuurlijk een bekend feit dat de bruiloft geheel in het teken staat van ” de jurk van de bruid”.
Het zou vanzelfsprekend niet leuk zijn als de bruidegom de jurk overtreft. Stel je eens voor dat wanneer jij straks naast haar voor het altaar staat en alle aandacht gaat uit naar jouw trouwpak! Dat wil niet zeggen dat je geen bijzondere trouwpak mag nemen. Je bruiloft is de gelegenheid om er op je best uit te zien. Bij Sartora hebben we zo’n 6000 stoffen van de beste stoffenhuizen waar je uit kan kiezen. We helpen je dan ook graag met het uitzoeken van de best passende outfit dat perfect aansluit op de trouwjurk. Je zult je verbazen over wat er allemaal mogelijk is met een trouwpak.

2. Pak of een Smoking?

In Nederland hebben we niet zo veel formele evenementen waar mannen in een smoking heen moeten. Veel mannen zien daarom ook smoking als enige optie voor hun trouwdag.
Een perfect passend smoking gematched met de juiste accessoires is een zeer geschikt outfit voor je bruiloft. Je smokingjasje hoeft niet perse zwart te zijn. Je kan ervoor kiezen om een groen velvet jas met zwarte satijnen revers te nemen of juist een witte smokingjasje. De mogelijkheden zijn heel breed. Denk er wel aan dat je geen smoking hoeft te dragen.

Je kan er ook voor kiezen om een pak te nemen. Een maatpak is hierbij een hele goede optie. Je laat je dan hierbij niet beperken door de pakken wat er in de winkel hangt en waarvan je niet weet of deze goed gaat zitten. Jij bepaalt zelf de stof, voering, knopen, tot aan de garens toe hoe deze eruit komt te zien. Een trouwjurk kost veel geld en kan je later niet meer aantrekken. Een pak kan je later nog voor formele gelegenheden aantrekken.

3. Ga voor een moderne look

Veel mannen geven de voorkeur voor klassieke trouwpakken. Geen probleem natuurlijk, maar dat de ceremonie erg ouderwets kan worden, betekent dat niet dat jouw trouwpak dat ook moet zijn. Er zijn vele manieren om je trouwpak stuk moderner te maken zonder te casual of er te vreemd uit te zien. Door je broekspijpen iets smaller te maken of je jasje iets slanker en iets korter te maken kan je al een zeer grote onderscheid maken. Je kan er ook voor kiezen om een opvallende strik, stropdas of pochet nemen ipv creme kleurige accessoires.

“Het is de mooiste dag van je leven, tijd is niet van belang. Geniet van elk moment”

4. Let op de details

Hoe klein ze ook zijn details maken het plaatje compleet en mogen zeker niet vergeten worden. Details zijn minstens net zo belangrijk als het trouwpak zelf. Zo is het bijvoorbeeld zeer van belang dat je riem en schoenen met elkaar matchen. Een strik of stropdas moet zeker gedragen worden. Overdrijven met sieraden is niet nodig, een klassiek horloge kan al heel mooi staan. Met een smoking is het zelfs een dresscode om geen horloge te dragen. “Het is de mooiste dag van je leven, tijd is niet van belang. Geniet van elk moment”.Je kan voor een das kiezen met een mooie paisley print of een andere opvallende design. Dit kan je trouwpak extra pit geven. Maar hou rekening met je thema. Wanneer de bruiloft heel clean en easy going is, past een effen stropdas misschien weer beter.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? Bezoek ons showroom om vele modellen te bekijken.