Veelgestelde vragen

Algemeen

In welke steden zijn jullie beschikbaar?

Met onze Personal Tailoring service zijn wij door heel Nederland beschikbaar. Op basis van een afspraak wordt je overal geholpen. Thuis, op kantoor of in onze showroom.

Hebben jullie ook een fysieke winkel?

Ja, we hebben een showroom in Capelle aan den IJssel waar u kosteloos voor de deur kunt parkeren en ook op afspraak in de avonduren of weekend langs kunt komen. 


Producten

Wat is jullie levertijd?

Voor (trouw)pakken hanteren we een levertijd van 5 weken. Voor overhemden op maat is dit 4 weken. Tijdens deze periode wordt het shirt of pak vervaardigd op basis van jouw persoonlijke lichaamsmaten. Vervolgens worden er tijdens een afpas sessie de laatste details geperfectioneerd.

Wat voor stoffen gebruiken jullie?

De collecties van Sartora worden gemaakt van stoffen afkomstig uit de meest gerenommeerde stoffenhuizen ter wereld als Scabal, Loro Piana, Dormeuil en Vitale Barberis. Met een ruim assortiment van meer dan 5000 duurzame kwaliteitsstoffen ontwerpen we altijd een pak dat perfect bij jou past.

Wat zijn de mogelijkheden?

Maatwerk is meer dan alleen een perfecte pasvorm. Wij maken pakken speciaal voor het individu en ontwerpen samen met jou het perfecte pak naar jouw wensen. Hierin is alles mogelijk, van het kiezen van de stof en afwerking tot aan het type revers en binnenwerk.

Hebben jullie ook slank gesneden pakken?

Bij Sartora wordt het pak tot op de millimeter ingevoerd, wat betekent dat het pak zo strak en slank kan worden gemaakt als je wilt.

Kan ik bij jullie alleen terecht voor een geheel maatpak?

Bij Sartora leveren we uitsluitend maatwerk. Wij maken zowel overhemden als maatpakken en overjassen alleen geheel op maat. Bij Sartora kan je ook terecht voor alleen een overhemd, vest, pantalon of jasje. Omdat wij vanuit stofstalen werken kan je ook je pak samenstellen met bijvoorbeeld een contrasterend vest of verschillende kleur pantalon.

Ik heb verschillende afbeeldingen van het pak dat ik graag zou willen, kunnen jullie dat voor mij maken?

Omdat wij 4000 – 5000 stoffen hebben en het pak geheel zelf samenstellen kunnen we ieder pak in jouw maten laten maken. Wij adviseren altijd om jezelf goed te oriënteren zodat je weet wat je wilt voorafgaand aan je afspraak.


Service

Wat is Personal Tailoring?

Personal Tailoring is onze maatwerk service waarbij we een nieuwe standaard proberen neer te zetten op het gebied van service. Bij je thuis, op kantoor of in onze showroom ontwerpen wij samen met jou het perfecte maatpak of maatshirt aan de hand van jouw persoonlijke wensen. Hierin staat precisie en gemak centraal, in een comfortabele en persoonlijke setting. Wij vertellen je graag met passie over onze producten en werkwijze.

Is er een pasvorm garantie?

Een perfecte pasvorm is de basis van een goed zittend maatpak. Onze specialisten nemen je maten op met precisie en vakmanschap. Na de productie wordt er altijd afgepast, zodat eventuele plooien of oneffenheden kunnen worden weggewerkt. Past het pak na een langere periode niet meer omdat je lichaamsmaten zijn veranderd? Ook dan kunnen we het pak hierop vaak in detail aanpassen. Hiervoor hebben we een atelier in onze showroom.

Wat kan ik verwachten tijdens een afspraak?

Ons doel is om onze klanten zo uitgebreid en zorgvuldig mogelijk te helpen. Een afspraak gaat verder dan alleen het opnemen van je lichaamsmaten. Wij streven naar een langdurige relatie met jou als klant waarbij jouw persoonlijke voorkeuren centraal staan. Tijdens een afspraak proberen we samen met jou het perfecte trouwpak, maatpak of maatshirt te ontwerpen.

Hebben jullie ook in alle stoffen pakken hangen voor het passen?

Wij hebben momenteel 4000-5000 verschillende stoffen uit verschillende stoffenhuizen. Wij kunnen dus onmogelijk van iedere stof een pak in verschillende maten in onze showroom hangen. Uiteraard hebben wij wel een pas-serie en verschillende pakken ter inspiratie.

Kan ik voorbeelden zien van verschillende uitvoeringen van pakken? Zoals verschillende zakken, reverse of knopen?

Wij hebben een online voorbeelden van pakken waar opties zichtbaar zijn. 

Wat gebeurt er bij slijtage aan mijn maatpak of maatshirt?

Wij staan volledig achter de kwaliteit van onze producten. Mocht er toch onverhoopt slijtage optreden, dan proberen wij hiervoor altijd een oplossing te vinden. Denk hierbij aan het vervangen van bepaalde onderdelen.


Prijs

Wat kost een pak bij Sartora?

De prijs van het maatpak naar keuze wordt bepaald aan de hand van de meterprijs van de stof. Iedere stof heeft een eigen meterprijs en daardoor ook een andere prijs van het eindproduct. Indien je de keuze maakt voor cashmere zal de meterprijs hoger liggen dan een pak van 100% merino wol. U heeft al een maatpak vanaf €549,-.

Hoe werkt het met betalingen?

Na het aanmeten van je maatpak volgt een aanbetaling van 50%. Het restant van de betaling volgt pas wanneer jij als klant tevreden bent met het maatpak.


Verzenden en retourneren

Omdat wij enkel maatwerk leveren en het maatwerk voor elk individu apart gemaakt wordt, worden retourzendingen ook individueel beoordeeld. Het innemen van retouren is bij ons niet gebruikelijk en gebeurt alleen wanneer het product echt niet aan de vooraf gemaakte afspraken voldoet.

Kan mijn bestelling ook worden opgestuurd?

Ja, binnen Nederland sturen wij je bestelling kosteloos naar je op.

Wanneer ik niet tevreden ben over de bestelling kan ik dan retourneren?

Dit is alleen mogelijk wanneer het shirt echt niet aan de vooraf gestelde verwachtingen voldoet. Het maatwerk kan vaak door ons worden aangepast wanneer je niet helemaal tevreden bent. Zo lossen wij het probleem graag voor je op.

Ik wil mijn bestelling retoursturen, wat nu?

Je kunt je pakket retour sturen naar ons showroom. Wij zullen contact met je opnemen om te kijken hoe we je bestelling kunnen aanpassen om het alsnog aan je verwachtingen te laten voldoen. Indien dit niet mogelijk is ontvang je een tegoedbon in het door jou besteedde bedrag.